Velfærdslisten til ombudsmanden: Stop Randers Kommunes svigt af udsatte børn og unge

Socialstyrelsens rapport om familieafdelingen dokumenterer, at Randers Kommune svigter udsatte børn og unge. Alligevel sidder et flertal i Randers Byråd på deres hænder og undlader at stoppe svigtet, lyder det fra Velfærdslisten, der nu beder ombudsmanden om at gå ind i sagen

 “Randers Kommune svigter udsatte børn og unge. Så klar er konklusionen i rapporten fra Socialstyrelsens Task Force om Randers Kommunes indsats for udsatte børn og unge. Alligevel nedstemte et flertal i byrådet bestående af Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti et forslag om en akut indsats, der kunne have rettet op på problemerne og stoppet den ulovlige sagsbehandling,” siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten, og tilføjer:

“Byrådsflertallets passivitet er efter min bedste vurdering på kant med loven. Ombudsmanden har tidligere fastslået, at et byråd har pligt til at reagere, hvis det bliver opmærksom på noget ulovligt i forvaltningen. Derfor har et byråd altså pligt til at handle og bringe en ulovlig administration til ophør. Task Forces rapport dokumenterer, at Randers Kommune bryder loven i rigtig, rigtig mange sager om udsatte børn og unge. Men alligevel har byrådsflertallet kun iværksat en meget langsomt virkende plan. At det er udsatte børn og unge, der mærker konsekvenserne af forsømmelserne, skærper byrådets pligt til at stoppe lovbruddene.”

SE VELFÆRDSLISTENS KLAGE TIL OMBUDSMANDEN HER

På sidste byrådsmøde, der fandt sted den 7. december, stillede Velfærdslisten et forslag, der blandt andet indeholdt en akut indsats, der skulle bringe lovbruddene til ophør inden nytår. Forslaget blev nedstemt af Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. For forslaget stemte Beboerlisten, SF og Velfærdslisten.

SE FORSLAGET HER

Kasper Fuhr Christensen mener, at alt tyder på, at situationen kun er blevet værre, siden Task Force lavede undersøgelsen. Siden er sygefraværet nemlig steget markant, mange medarbejdere har fundet nyt arbejde, og Randers Kommune har haft meget svært ved at rekruttere nye medarbejdere til de ubesatte stillinger.

At familieafdelingen, der står for størstedelen af Randers Kommunes indsats for udsatte børn og unge, er hårdt plaget af problemer, viser sig også i, at Arbejdstilsynet kom med et påbud om at forbedre arbejdsmiljøet i november 2013. Randers Kommune har endnu ikke imødekommet påbuddet, og siden er flere påbud kommet til.

At problemerne i Randers Kommunes familieafdeling har eksisteret i lang tid, dokumenteres også i en tidslinje udarbejdet af Dansk Socialrådgiverforening. I den kan man se, at medarbejderne siden november 2013 gang på gang har forsøgt at råbe de ansvarlige politikere op. Men indtil videre uden held.

SE TIDSLINJEN HER

“Task Force har aldrig udtalt større kritik af nogen kommune. Derfor er der stor risiko for, at udsatte børn, unge og familier svigtes. Jeg frygter, at situationen i Randers er værre, end den var i Esbjerg, Tønder og Rebild,” siger Kasper Fuhr Christensen og fortsætter:

“Jeg håber, at ombudsmanden vil gå ind i sagen og sikre, at der bliver taget hånd om de udsatte børn og unge. Det hører ingen steder hjemme, at børn, der allerede har oplevet alt for mange svigt, også skal opleve, at kommunen ikke er til at stole på. Det er ganske enkelt ikke i orden!”

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

SE TASK FORCES RAPPORT OM FAMILIEAFDELINGEN I RANDERS KOMMUNE HER

Pressemeddelelse udsendt den 21. december 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *