Støt de unges kamp mod nedskæringer

I de seneste dage har elever fra ungdomsuddannelserne protesteret mod Venstre-regeringens planer om massive nedskæringer på ungdomsuddannelser. Her i Randers nedlagde eleverne på Randers Statsskole i går undervisningen.

Velfærdslisten bakker 100 % op om elevernes protester mod de kortsigtede nedskæringer.

Jeg har hjulpet mange unge, der er kommet i klemme i systemet, fordi S-SF-R-regeringen sammen med V, K og DF indførte en ny fattigdomsydelse (med det misvisende navn “uddannelseshjælp”) for unge mennesker på kontanthjælp. Hvis de unge, jeg i den forbindelse har mødt, skal have en fair chance for at tage en uddannelse og komme ud af den udsigtsløse fattigdom, de som modtagere af uddannelseshjælp lever i, skal ungdomsuddannelserne være rustede til at drage omsorg for unge, der er mere sårbare, end man har været vant til på uddannelserne. Derfor er det hul i hovedet, når de forenede nedskæringspartier det ene øjeblik sænker ydelserne for sårbare unge for at tvinge dem i gang med en uddannelse, og i det næste beskærer ungdomsuddannelsernes mulighed for at tage særlige hensyn til de sårbare unge.

Derfor vil Velfærdslisten tage sagen op i byrådet, hvor vi vil forsøge at få flertal for en henvendelse til regeringen, der udtaler kritik af, at den bruger fattigdomspisken til at tvinge sårbare unge til at gå i gang med en uddannelse og samtidig forringer ungdomsuddannelsernes muligheder for at tage sig godt af unge med særlige behov.

Jeg håber, det kan bidrage til, at elevernes kamp bærer frugt, så regeringen tager de asociale nedskæringer af bordet.

Læserbrev sendt den 30. oktober 2015. 

En tanke om "Støt de unges kamp mod nedskæringer"

  1. Enig, jeg er selv under 25 år og på kontanthjælp. Det næsten umuligt at leve et normalt liv i den her situation. -> Og udsigten ser ikke bedre ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *