Lovbrud på handicapområdet skal stoppes nu

Velfærdslisten beder borgmesteren om at sætte en hastesag om lovbrud på dagsordenen for byrådsmødet på mandag, efter Muskelsvindfonden har beskyldt byrådsflertallet for at have vedtaget ulovlige forringelser af hjælpen til borgere med handicap

Byrådsflertallet (Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative) vedtog den 31. august 2015 en ulovlig forringelse af kvalitetsstandarden for handicapområdet, da de fire partier besluttede, at der ikke længere skulle udmåles tid til hjælp til at lave mad til borgere med handicap, der får hjælp af en borgerstyret personlig assistent (BPA). Så klar er anklagen fra Muskelsvindfonden, der også beskylder de fire partier for at have vedtaget ulovlige regler for udmåling af hjælp til ferier og weekendophold i Danmark til borgere med en BPA-ordning.

“Det her er meget alvorligt. Vi har derfor bedt borgmesteren om at betragte det som en hastesag, så den kan komme på byrådsmødet allerede på mandag,” siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten, og fortsætter:

“Jeg synes, det er uanstændigt og pinligt, at byrådsflertallet i sin jagt efter at frigøre midler til prestigeprojekter og skatterabatter til de rigeste har skåret så meget ned på hjælpen til dem, der har allermest brug for hjælp, at Randers Kommune i resten af landet er ved at være kendt for at svigte udsatte grupper i samfundet.”

Da byrådet behandlede sagen den 31. august 2015 stemte Velfærdslisten sammen med Beboerlisten og SF imod forringelserne, mens Radikale Venstre undlod at stemme. Velfærdslisten fik i den forbindelse ført en mindretalsudtalelse til referat. Den lød:

“Velfærdslisten stemmer imod, idet vi finder, at det er småligt af socialudvalgets flertal, at de ikke kan unde borgere, der er tildelt en BPA-ordning, at de – i lighed med de fleste af os – kan nyde et måltid hjemmelavet mad.”

Kasper Fuhr Christensen håber derfor, at Muskelsvindfondens henvendelse nu vil få byrådsflertallet til at sadle om.

“Vi har bedt borgmesteren om at redegøre for, hvordan han forholder sig til beskyldningerne om lovbrud, ligesom vi stiller forslag om, at byrådet beslutter at bringe kvalitetsstandarden i overensstemmelse med loven. Andet kan byrådsflertallet ganske enkelt ikke være bekendt!”

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Læs Muskelsvindfondens pressemeddelelse 

Læs referatet af byrådets beslutning den 31. august 2015

Læs Velfærdslistens anmodning til borgmester Claus Omann Jensen

Pressemeddelelse udsendt torsdag den 22. oktober 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *