Medarbejdere, udsatte og borgere med handicap betaler for skatterabatter til de rigeste

Velfærdslisten er rystet over, at Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er gået med i et budgetforlig, der indebærer, at især udsatte og borgere med handicap skal betale for skattegaver til de rigeste

I dag (fredag den 17. september 2015) har Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne indgået forlig om budgettet for 2016-19. Uden for forliget står Beboerlisten, Radikale Venstre, Konservative, SF og Velfærdslisten.

Velfærdslistens byrådsmedlem, Kasper Fuhr Christensen, er rystet over, at Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har sagt ja til at lade kommunens svageste borgere betale for en nedsættelse af dækningsbidraget, der kommer til at betyde, at erhvervsvirksomheder og især udlejere af erhvervsejendomme slipper billigere i skat.

“Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne slår sig tit op på, at de kæmper for en værdig omsorg for udsatte og borgere med handicap. Men det her budgetforlig viser, at det bare er tom retorik. Når det kommer til stykket, vil de hellere dele skattegaver ud til de rigeste end sikre, at der bliver draget omsorg for dem, der har brug for hjælp,” siger han og tilføjer, at forliget beskærer hjælpen til udsatte og borgere med handicap med næsten 60 millioner kroner.

Han mener, at forliget er udtryk for en helt skæv fordelingspolitik.

“Samlet set er forliget en “omvendt Robin Hood”, der tager fra dem, der har mindst, og giver til dem, der har mest. Det er den helt forkerte vej at gå. Vi lever i en tid, hvor kløften mellem dem, der har for meget, og dem, der har for lidt, vokser dramatisk. Derfor har vi brug for at få den rigtige Robin Hood på banen.”

Forgifter arbejdsmiljøet

Velfærdslisten er også bekymret for de konsekvenser, budgetforliget får for kommunens cirka 9.000 medarbejdere.

“Forliget fjerner næsten 400 millioner kroner fra velfærden. Det er gift for arbejdsmiljøet. Færre medarbejdere skal løse stadigt flere og mere komplekse opgaver. FOA’s tillidsfolk sendte den 8. september en advarsel om, at nu var der skåret så meget, at medarbejdernes tillid til nedskæringsflertallet hang i en meget tynd tråd. Og hvad er deres svar så? Massive nedskæringer. Derfor er det svært for mig at se, hvordan den tynde tråd kan holde,” siger Kasper Fuhr Christensen, der især er rystet over de store nedskæringer på socialområdet.

“Jeg har svært ved at se, hvordan Randers Kommune vil overholde loven, når der skæres så meget på socialområdet. Og hvis nedskæringerne fører til lovbrud, så vil det især gå ud over de allersvageste borgere, der ikke har ressourcer til at køre klagesager og derfor bliver snydt for det, de har ret til.”

Truer fremtidens velfærd

Og tager man de langsynede briller på, mener Velfærdslisten, at forliget får særligt slemme konsekvenser.

“Skatterabatterne udhuler finansieringsgrundlaget for fremtidens velfærd. Derfor er jeg chokeret over, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti medvirker i det her frontalangreb på velfærden,” siger Kasper Fuhr Christensen og fortsætter:

“At Venstre først og fremmest går op i at dele gaver ud til velbjærgede, kommer ikke bag på mig. Men at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti bare går med på den dagsorden, chokerer mig. Og det må især være en stor skuffelse for de mange randrusianerne, der havde håbet på, at Socialdemokraterne ville træde frem som et alternativ til Venstre. Det håb har de socialdemokratiske chefforhandlere nu slukket.”

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Pressemeddelelse udsendt den 18. september 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *