Formand for børn og unge: Omann gambler med udsatte børn

Ifølge formanden for børn- og ungeudvalget i Randers Kommune, Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) forsømmer borgmester Claus Omann Jensen (V) at sikre, at indsatsen for udsatte børn og unge er god nok. Det kan få alvorlige konsekvenser for børnene, lyder advarslen fra Fuhr

I dag er en af de store nyheder på dr.dk, at Randers Kommune erkender, at indsatsen for udsatte børn og unge ikke lever op til lovens krav. Det får nu byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen, der er formand for kommunens børn- og ungeudvalg, der tager stilling til sager om tvangsfjernelser af børn og unge, til at advare borgmester Claus Omann Jensen (V) om konsekvenserne af en mangelfuld indsats.

Kasper Fuhr Christensen siger:

“Som formand for børn- og ungeudvalget møder jeg en del ulykkelige sager, hvor børn udsættes for de mest forfærdelige ting. Derfor bliver jeg nødt til at advare borgmesteren om, at den mangel på medarbejdere og ressourcer, som plager familieområdet, kan få alvorlige konsekvenser for de allersvageste børn og unge. Meget alvorlige konsekvenser.”

Han undrer sig dog samtidig over, at lovbruddene bliver præsenteret som en nyhed.

“Det er ikke nogen nyhed. I starten af denne måned behandlede børn- og skoleudvalget nemlig en afgørelse fra Arbejdstilsynet. Den fastslår blandt andet, at mere end halvdelen af de børnefaglige undersøgelser og handleplaner ikke bliver lavet til tiden.”

Og det få alvorlige konsekvenser, mener børn- og ungeudvalgsformanden.

“Hvis ikke der gribes ind rettidigt kan problemerne i hjemmet eskalere, og det kan føre til, at det kan blive nødvendigt at fjerne barnet hjemmefra, selv om det måske kunne have været undgået, hvis man havde sat tidligere ind.”

Flere nedskæringer på vej

Selv om Arbejdstilsynet lige nu undersøger mulighederne for at politianmelde Randers Kommune for brud på arbejdsmiljøloven, og rådgiverne giver udtryk for, at de er underlagt et så stort arbejdspres, at de ikke kan overholde loven, har borgmester Claus Omann Jensen sammen med et flertal i byrådet (Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Socialdemokraterne) besluttet at udsætte området for nedskæringer på yderligere 16 millioner kroner om året.

“Det er helt ufatteligt asocialt!” siger Kasper Fuhr Christensen og fortsætter:

“Som daglig leder for forvaltningen bærer borgmesteren det øverste ansvar for, at loven overholdes, og at ingen børn lider overlast som følge af mangel på medarbejdere og ressourcer. Den opgave formår Claus Omann tydeligvis ikke at løfte.”

Derfor undrer børn- og udvalgsformanden sig over, at det er forvaltningen – og ikke Claus Omann Jensen – der udtaler sig.

“Det er ikke forvaltningen, der har besluttet at skære så meget ned på området, at det er umuligt for medarbejderne at leve op til lovens krav. Tværtimod. Det er borgmesteren og hans flertal. Derfor synes jeg, det er fejt, at Omann nu kaster forvaltningen ind foran sig frem for selv at stå til ansvar for sine egne beslutninger.”

Han håber, at DR’s fokus på sagen får borgmesterens øjne op for, hvor alvorlig en sag der er tale om.

“Selv om der egentlig ikke er noget nyt i det, DR skriver, håber jeg, det får borgmesteren til at indse alvoren og hasteindkalde byrådet til et ekstraordinært møde om sagen. Vi har brug for at få gjort noget ved det her. Og det skal gå stærkt,” siger Kasper Fuhr Christensen.

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Pressemeddelelse udsendt torsdag den 25. juni 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *