Velfærdslisten: Randers skal boykotte Ryanair

Randers Kommunes medarbejdere skal kun flyve med selskaber, hvis ansatte er sikret danske løn- og arbejdsforhold, lyder et byrådsforslag fra Velfærdslisten, der således vil boykotte Ryanair og andre flyselskaber, der lader hånt om den danske model

“Social dumping er noget svineri. Når Ryanair nægter at indføre danske løn- og arbejdsvilkår, starter de i konkurrencens hellige navn et kapløb mod bunden, hvor arbejderes rettigheder stykke for stykke undergraves. På den måde er social dumping en af de største trusler mod det danske velfærdssamfund. Men det skal vi ikke finde os i. Det er ikke multinationale selskaber som Ryanair, der skal bestemme, hvordan det danske arbejdsmarked skal indrettes. Tværtimod. Det skal danskerne,” siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem og socialudvalgsformand for Velfærdslisten.

Derfor skal Randers Byråd den 8. juni forholde sig til et forslag fra Velfærdslisten om, at kommunen kun skal købe flybilletter og lignende transportydelser af selskaber, der har indgået dansk overenskomst eller har løn- og arbejdsvilkår, der mindst er lige så gode som de overenskomstmæssige.

“Så sent som den 23. marts 2015 besluttede et enigt byråd at gøre brug af arbejdsklausuler, der stiller krav om ordentlige løn- og arbejdsvilkår for arbejderne i de virksomheder, Randers Kommune indgår kontrakter med. De principper skal selvfølgelig også gælde, når Randers Kommune køber flybilletter. For hvorfor skulle byrådet være mindre interesseret i at sikre ordentlige forhold for arbejderne i flybranchen end i andre brancher?”

Hvis et flertal i Randers Byråd stemmer for Velfærdslistens forslag, melder Randers sig ind i en voksende klub af kommuner, der boykotter Ryanair. Albertslund, Kolding, Roskilde, Ballerup, Hvidovre, Ringsted og Københavns kommuner har nemlig allerede gennemført eller er på vej med et stop for kommunale flyveture med det konfliktramte irske luftfartsselskab.

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Se forslaget her

Pressemeddelelse udsendt torsdag den 28. maj 2015 kl. 23.30

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *