Beboerlisten og Velfærdslisten: Statsforvaltningen bør annullere skolelukningerne

Byrådsflertallets ulovlige fremfærd i sagen om skolelukningerne bør føre til, at beslutningen om ny skolestruktur sættes ud af kraft, lyder det Beboerlisten og Velfærdslisten, der nu beder Statsforvaltningen om at tage stilling til spørgsmålet

Statsforvaltningen skal inden for nærmeste fremtid tage stilling til, om ulovlighederne i forbindelse med skolelukningerne skal føre til, at den nye skolestruktur alligevel ikke bliver til noget. Det spørgsmål har Beboerlisten og Velfærdslisten har nemlig bedt Statsforvaltningen om at forholde sig til. Statsforvaltningen fører tilsyn med de danske kommuner og kan sætte kommunalbestyrelser og byråds beslutninger ud af kraft, hvis beslutningen er ulovlig eller truffet på et ulovligt grundlag.

Som begrundelse for anmodningen har byrådsmedlem og socialudvalgsformand Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) udarbejdet et juridisk notat på 67 sider.

Han udtaler:

Kan et byrådsflertal bare blæse på offentlighedens og det politiske mindretals rettigheder efter forgodtbefindende? Eller får det rent faktisk konsekvenser for flertallet, når det misbruger sin magt og sætter loven og demokratiet ud af kraft? Det er det spørgsmål, vi nu beder Statsforvaltningen om at tage stilling til.”

Kasper Fuhr Christensen fortsætter:

“Den afgørelse, vi nu beder Statsforvaltningen om at træffe, kommer til at afklare det principielle spørgsmål om, hvilken retsstilling mindretalsrettighederne har i det kommunale folkestyre. Har det konsekvenser, når reglerne tilsidesættes, eller er der blot tale om løse hensigtserklæringer, der ikke er mere værd end det papir, de er skrevet på?”

Hent det juridiske notat her:http://kasperfuhr.dk/wp-content/uploads/2015/02/Notat-til-statsforvaltningen.pdf

Hent henvendelsen til Statsforvaltningen her: http://kasperfuhr.dk/wp-content/uploads/2015/02/Mail-af-24.-februar-2015-Haster-Anmodning-om-suspension-og-annullation-af-Randers-Byråds-beslutninger-om-ny-skolestruktur.pdf

Yderligere info:

Bjarne Overmark (Beboerlisten), 22213755, bjarne.overmark@randers.dk

Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten), 30342692, kfc@randers.dk

Pressemeddelelse udsendt den 25. februar 2015.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *