Velfærdslisten: Socialdemokraterne er useriøse og asociale

Velfærdslisten raser over, at Socialdemokraterne løber fra aftale om inddragelse af udsatte borgere i sag om omstridt kendis-læge

På baggrund af klager fra borgere, der har følt sig uretfærdigt behandlet, besluttede byrådet at undersøge, om der har været fejl i lægeskøn fra den kontroversielle kendis-læge Vibeke Manniches firma, Lægeservice. Socialudvalget fik derfor til opgave at komme med et forslag til, hvordan undersøgelsen skulle foretages. Da sagen blev behandlet i udvalget stillede Socialdemokraterne, Beboerlisten og Velfærdslisten et fælles forslag om, at det skulle ske ved at bede borgere, der er utilfredse med et lægeskøn fra Lægeservice og den betydning, det har haft for sagens gang, om at rette henvendelse til Randers Kommune. En stikprøve på ca. 10 af borgernes sager skulle så undersøges af Region Midtjyllands afdeling for Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering og revisionsfirmaet BDO.

Men med støtte fra Henning Jensen Nyhuus, der under dette punkt var alene om at repræsentere Socialdemokraterne, underkendte Økonomiudvalgets flertal (V, DF og S) anbefalingen fra Socialudvalgets flertal. Stikprøveundersøgelsen skal i stedet basere sig på de 10 seneste sager, lyder V, DF og Nyhuus’ indstilling til byrådet, som behandler sagen på mandag.

Den socialdemokratiske slingrekurs får ikke pæne ord med på vejen af Socialudvalgets formand, Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten).

“Det er ikke til at samarbejde med Socialdemokraterne, når det, man oplever, er, at ledelsen i økonomiudvalget løber fra aftaler i udvalgene. Det er useriøst og utroværdigt. I Socialudvalget sidder der nogle socialdemokrater, der gerne vil føre en mere socialt retfærdig politik. Desværre bliver de gang på gang underkendt af partitoppen, der vel nærmest får åndenød, hvis ikke de konstant holder Omann i hånden. Det er ærlig talt ikke til at se, hvor Nyhuus slutter, og Omann begynder,” siger han og fortsætter:

“Socialdemokraterne var selv med til at formulere det forslag, som et flertal i Socialudvalget var enige om at anbefale byrådet. Alligevel stemte Nyhuus imod forslaget i Økonomiudvalget. Men hvis de socialdemokratiske udvalgsmedlemmer alligevel ikke har noget at skulle have sagt, hvorfor erstatter de så ikke bare dem alle sammen med Henning Nyhuus?”

Svigter udsatte

Kasper Fuhr Christensen er rasende over de konsekvenser, det socialdemokratiske holdningsskift får, for udsatte.

“Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor Socialdemokraterne ikke tager udsatte borgeres retssikkerhed alvorligt. I stedet iværksætter man så en fuldstændig nytteløs undersøgelse, som på forhånd er dømt til at ende i frikendelse. Det er ren Kafka!”

Han fortsætter:

“Det svarer til, at man frikender en potentiel butikstyv, fordi man frem for at gå til de butikker, hvor han kunne have begået tyveri, går til butikker, der slet ikke har været udsat for tyveri. Det er tudetosset!”

Han mener, at økonomiudvalget havde stillet sig helt anderledes, hvis det var nogle andre, der var kommet galt af sted i det kommunale system.

“Havde det været erhvervsvirksomheder eller nogle med store, fede tegnedrenge, så havde Socialdemokraterne og Venstre løbet om kap om at få nedsat den ene kongelige undersøgelseskommission efter den anden. S og V’s politiske principper beskrives nok bedst med John Mogensens ord: “Bare tegnedrengen er i orden kan man få det som man vil. Blæse vær’ med andres mening, selv om det er dem der står for skud.” Og man fristes derfor til at spørge, om der ikke er noget i toppen af Randers Kommune, der trænger til at skiftes ud?”

Borgmesterbud bør bekende kulør

“Det her er et godt eksempel på, at når det kommer til partiledelsen i økonomiudvalget, så er den væsentligste forskel på Venstre og Socialdemokraterne, at de er uenige om, hvem der skal være kalif. At spore egentlige politiske forskelle kræver mere end et nano-mikroskop,” siger Kasper Fuhr Christensen og fortsætter:

“Hvis de to socialdemokratiske borgmesterbud har tænkt sig at byde på mere af den samme asociale suppe, skal vi ikke nyde noget af den suppedas. På mandag får vi et godt indblik i, om Torben eller Iben er mere end Nyhuus 2.0.”

Læs sagen her: http://nemweb.randers.dk/NemAgenda/DocumentView.aspx?document_id=1824296

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Pressemeddelelse udsendt søndag den 7. december 2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *