Stop forskelsbehandlingen af handicappede

Når der kommer flere børn, får vuggestuer og børnehaver flere penge. Det samme gælder for skoler og ældre – men ikke for udsatte og borgere med handicap eller psykisk sygdom. Det vil Velfærdslisten nu lave om på – og helst på byrådsmødet i aften

“Det er helt vildt langt ude, at Randers Kommune i år 2016 behandler udsatte og borgere med handicap eller psykisk sygdom ringere end alle andre. Jeg håber derfor, at vi kan overtale et flertal i byrådet til at sætte en stopper for den uretfærdige diskrimination af nogle af de svageste i vores samfund,” siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten. 
I socialudvalget har han sammen med Mikael Firlings Mouritsen, der er byrådsmedlem for Socialdemokraterne, foreslået, at socialområdet skal have flere penge, hvis der kommer flere udsatte og borgere med handicap eller psykisk sygdom.

I socialudvalget stemte to for (Velfærdslisten og Socialdemokraterne), mens to stemte imod (Mark Pring (V) og Dansk Folkeparti). Venstres Louise Høeg-Jensen og Christian Brøns stemte blankt.

“Siden 2011 er hjælpen til handicappede blevet skåret ned med mere end 20 %. Men hvis man samtidig tager højde for, at antallet af borgere med handicap er steget i samme periode, er den reelle nedskæring endnu større,” siger Kasper Fuhr Christensen og fortsætter:

“Randers Kommunes egne undersøgelser viser, at andelen af borgere med handicap vokser. Det skyldes blandt andet sundhedsteknologiske fremskridt, der gør, at vi redder flere for tidligt fødte børn, der statistisk set har en større risiko for et udvikle et handicap eller psykisk sygdom, og at mange med handicap lever længere.”

Velfærdslisten har ikke meget pænt at sige om byrådsflertallets hidtidige håndtering af spørgsmålet.

“Det er godt, at vi redder flere og sikrer flere borgere med handicap et langt liv. Men det betyder, at socialområdet har brug for flere penge, hvis ikke udsatte, handicappede og psykisk syge skal udsættes for forringelser. Men i stedet for at give området de penge, der er brug for, eller i det mindste tage det politiske ansvar for forringelserne har byrådsflertallet valgt den værste løsning af alle. Nemlig strudsestrategien. Man stikker i hovedet i jordet og forsøger at skjule nedskæringerne i basisbudgettet. Det er knaldhamrende udemokratisk, fejt og kujonagtigt!”

Byrådet behandler forslaget på sit møde i dag. Mødet begynder kl. 16.

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Se sagen på byrådets dagsorden 

Læs mere om Velfærdslistens kamp for at stoppe diskriminationen af borgere med handicap: 

http://kasperfuhr.dk/2015/09/randers-kommune-diskriminerer-borgere-med-handicap/

http://kasperfuhr.dk/2014/06/aabent-brev-til-handicapraadet-oekonomiudvalg-tilsidesaetter-lovpligtig-hoering-af-handicapraadet/

http://kasperfuhr.dk/2014/09/velfaerdslisten-budget-er-en-sminket-massakre/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *