Læserbrev: Stop tyven!

12705512_1010401668998867_7515992478453162099_n

Randers Kommune har på ulovlig vis snydt syge borgere for sygedagpenge. Det fastslår en ny højesteretsdom. Alligevel nægter flertallet i byrådet (Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative) at genbehandle alle de ulovlige afgørelser.

På byrådsmødet den 7. marts forsøgte Velfærdslisten at sætte en stopper for tyveriet – men flertallet stemte imod vores forslag om, at Randers Kommune af egen drift skulle rette op på lovbruddene. Derfor vil vi nu klage til ombudsmanden over flertallets beslutning.

Det er ikke længe siden, Velfærdslisten sidst klagede over, at det samme flertal ikke ville rette op på ulovlige fejl.

Den 8. juni 2015 besluttede et flertal i byrådet (Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative) nemlig, at Randers Kommune ikke af egen drift skulle genoptage behandlingen af ca. 110 ugyldige afgørelser om gensidig forsørgerpligt. Beboerlisten, Radikale Venstre, SF og Velfærdslisten stemte imod.

Jeg protesterede over beslutningen og klagede til Folketingets Ombudsmand. Han gik ind i sagen, og det førte til, at byrådsflertallet drejede rundt på en tallerken, og på byrådsmødet den 18. januar 2016 besluttede et enigt byråd, at de 110 sårbare familier skulle have de 4,4 millioner kroner, de var blevet snydt for.

Den 10. september 2015 afsagde Højesteret dom i en sag mod Ankestyrelsen.

Dommen slår fast, at en kommune ikke kan standse sygedagpenge med tilbagevirkende kraft.

Dommen medfører, at alle landets kommuner har kørt med en ulovlig praksis og således ulovligt snydt syge borgere for penge, de havde ret til.

Sagen minder derfor om de ulovlige afgørelser om gensidig forsørgerpligt, som et flertal i byrådet i første omgang nægtede at tage op af egen drift.

Alligevel nægter det samme flertal igen at genbehandle de ulovlige sager.

Jeg synes, det er langt ude!

Byrådsflertallet har allerede fået en over næsen af ombudsmanden for at se stort på sårbare borgeres rettigheder. Alligevel tøver de ikke med at gentage uretfærdigheden.

Når Randers Kommune begår en fejl og snyder en syg borger for nogle penge, bør kommunen af egen drift sørge for at rette op på fejlen og betale borgeren de penge, hun har ret til. Det burde være en selvfølgelighed. Men sådan er det ikke i Randers Kommune. Tværtimod. Her forsøger man gang på gang at slippe uden om og snyde sårbare borgere for de penge, de har ret til.

Jeg håber, at ombudsmanden igen vil sætte byrådsflertallet på plads, og at vælgerne til næste valg vil sørge for, at vi får et helt andet byrådsflertal, der går op i at sikre sårbare og udsatte borgeres rettigheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *