Stor svine-ståhej for en pose frosne deller 

Velfærdslisten ærgrer sig over, at den såkaldte “frikadellegate” har fjernet fokus fra Randers Kommunes svigt af udsatte børn og unge

I den såkaldte “frikadellegate” har det snævrest mulige flertal i Randers Byråd (V og DF) sikret, at der fremover skal være svinekød på menuen i Randers Kommunes institutioner. Ifølge Velfærdslisten kommer det alene til at betyde, at en børnehave i Nordbyen i Randers fremover skal have en pose frosne frikadeller i fryseren.

“Den her sag er blæst ud af alle proportioner. Det er stor svine-ståhej for, at en børnehave i Nordbyen fremover kommer til at have en pose frosne frikadeller i fryseren,” siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten, der var en af de 15 byrådsmedlemmer, der stemte imod Venstre og Dansk Folkepartis forslag om tvangs-grise.

Han fortsætter:

“Sagen udspringer af, at forældrebestyrelsen for en enkelt børnehave valgte svinekød fra af driftsøkonomiske grunde. Der er ikke nogen forældre, der har rejst det her som et problem. Derfor er det langt ude, at Venstre og Dansk Folkeparti afskaffer det nære forældre-demokrati for at løse et problem, de selv har opfundet.”

Kasper Fuhr Christensen mener ikke, at der er nogen børn, der får det bedre af Venstre og DF’s forslag.

“Min søn har selv gået i en børnehave med madordning. Og for ham betød det ikke noget, om han fik roastbeef eller rullepølse på gaflen. Det, der var vigtigt for både ham og mig, var, at der var nok pædagoger og medhjælpere til at drage omsorg for ham og de andre børn. Og det er der desværre ikke i vores børnehaver og vuggestuer, der har noget nær danmarksrekord i færrest pædagoger og medhjælpere pr. barn. Ifølge forskningen kan det føre til, at børnenes udvikling lider skade. Men flertallet i Randers Byråd mener åbenbart, at det vigtigste spørgsmål er, om børnene får pølser nok.”

Ifølge Velfærdslisten skygger svinesagen for langt vigtigere spørgsmål.

“Vi har en rapport fra Socialstyrelsens Task Force, der dokumenterer, at Randers Kommune svigter udsatte børn og unge, og desværre gør byrådsflertallet alt for lidt for at sikre, at børnene ikke lider skade. Det er meget alvorligt, og sagen har slet ikke fået den opmærksomhed i pressen, som den fortjener. Derfor er det forstemmende at opleve, at medierne kaster sig over “frikadellegate” som fluer om en lort, mens kun meget få tør tage fat i de alvorlige problemer i Randers Kommunes familieafdeling.”

Læs mere om Randers Kommunes svigt af udsatte børn og unge her

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *