Velfærdslisten sikrer 4,4 millioner kroner til udsatte familier

Efter en klage til Folketingets Ombudsmand fra Velfærdslisten vil Randers Kommune nu genoptage behandlingen af 110 sager om gensidig forsørgerpligt. Derfor kan 110 udsatte familier se frem til at modtage samlet 4,4 millioner kroner, mens familier i resten af landet kan se frem til at modtage mellem 30 og 100 millioner kroner

Den 8. juni 2015 besluttede et flertal i byrådet (Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative), at Randers Kommune ikke af egen drift skulle genoptage behandlingen af ca. 110 ugyldige afgørelser om gensidig forsørgerpligt. Beboerlisten, Radikale Venstre, SF og Velfærdslisten stemte imod.

Velfærdslistens byrådsmedlem, Kasper Fuhr Christensen, der på det tidspunkt også var formand for socialudvalget, protesterede voldsomt over beslutningen, og klagede efterfølgende til Folketingets Ombudsmand.

Og efter ombudsmanden er gået ind i sagen, lægger forvaltningen og beskæftigelsesudvalgsformanden nu op til, at de 110 sårbare familier skal have genoptaget behandlingen af deres sager.

Det betyder, at de gennemsnitligt kan se frem til at modtage ca. 40.000 kroner hver. Sammenlagt betyder det, at Randers Kommune har snydt dem for ca. 4,4 millioner kroner.

”Jeg er rigtig glad for, at 110 familier på kontanthjælp nu kan se frem til at modtage de 4,4 millioner kroner, de hele tiden har haft ret til. Og jeg er glad for, at beskæftigelsesudvalgsformanden nu er kommet frem til, at alle i det her samfund har krav på, at kommunen overholder loven – og at det altså også gælder for folk på kontanthjælp. Men det undrer mig stadig, at jeg var nødt til at få ombudsmanden ind i sagen for at få beskæftigelsesudvalgsformanden til at komme til den erkendelse,” siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten, og fortsætter:

”Jeg synes, det er pinligt for Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, at de i første omgang forsøgte at snyde 110 sårbare familier for det, loven giver dem ret til. De argumenter, som ombudsmanden fremfører i sit høringsbrev, adskiller sig ikke meget fra det, vi sagde, da de tre partier på byrådsmødet den 8. juni i år besluttede, at Randers Kommune ikke skulle genoptage de fejlbehæftede sager. Men det burde slet ikke være nødvendigt at gå til ombudsmanden for at sikre, at også udsatte og sårbare borgere får det, loven giver dem ret til.”

Sagen får ikke kun betydning for kontanthjælpsmodtagere i Randers Kommune, men i hele landet.

”Sagen kommer til at få betydning for kontanthjælpsmodtagere i hele Danmark. Og på landsplan er sårbare familier formentlig blevet snydt for mellem 30 og 100 millioner kroner, som nu ser ud til at havne i de rigtige lommer. Nogle i byrådet påstår, at Velfærdslisten ikke skaber resultater. Jeg synes, sagen her i den grad viser, at vi gør en forskel, der især kommer udsatte og sårbare borgere til gode.”

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Læs Randers Kommunes pressemeddelelse om sagen

Læs ombudsmandens henvendelse til Randers Kommune

Læs dagsordenspunktet i beskæftigelsesudvalget 

Pressemeddelelse udsendt 11. december 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *