Velfærdslisten: Nu må Omann vise, om han vil forsoningen

På gårsdagens forsoningsmøde kom Velfærdslisten med et udspil til, hvordan tilliden mellem partierne og listerne i Randers Byråd kan genoprettes. Velfærdslisten fik dog intet klart svar på, om Omann er klar til at gøre det, der skal til, hvis samarbejdsklimaet i det uroplagede byråd skal forbedres

På forsoningsmødet i går fremlagde Velfærdslisten et udspil til, hvordan tilliden mellem byrådets partier og lister kan genoprettes. Udspillet bestod af tre elementer:

  1. En aftale er en aftale – derfor skal den politiske udrensning rulles tilbage
  2. Byrådet skal lave en aftale om nye retningslinjer for byrådsmedlemmers ret til sagsindsigt (kommunestyrelseslovens § 9), når Social- og Indenrigsministeriet har udtalt sig om den verserende sag om indsigt i powerpoints om skolelukningerne
  3. Byrådet skal i samarbejde med relevante medarbejdere aftale nogle spilleregler, der sikrer, at medarbejderne ikke bliver misbrugt til private spinformål, som vi har set det i den verserende sag fra Region Syddanmark

Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten, siger:

“Borgmesteren lægger op til, at byrådets partier og lister skal lave en aftale om fælles spilleregler for byrådets arbejde. Og det vil vi meget gerne være med til. Men samtidig tror jeg, enhver kan forstå, at vi ikke indgår nye aftaler med nogen, der insisterer på, at de bare kan lade være med at overholde de aftaler, vi allerede har lavet. Hvis borgmesteren virkelig mener det, når han siger, at han vil leve op til sit valgløfte om at samle byrådet, så er han nødt til at tilbagerulle det aftalebrud, han stod i spidsen for, da Venstre og Dansk Folkeparti gennemførte den politiske udrensning og dermed brød konstitueringsaftalen.”

“På mødet meddelte vi, at Velfærdslisten var klar til at gå konstruktivt ind i arbejdet med at forbedre det elendige samarbejdsklima i byrådet. Men samtidig slog vi fast, at det krævede, at man var klar til at holde fast i de aftaler, vi allerede har indgået. For ellers giver det jo ikke mening at indgå nye aftaler. Jeg synes, vi har strakt os meget langt i en situation, hvor Dansk Folkeparti og Venstre har snydt os, så vandet driver. Det, der står tilbage, er, at vi mangler et svar på, om borgmesteren og hans flertal har viljen til at skabe et ordentligt samarbejdsklima i Randers Byråd.”

“Aftalebryderne har forgiftet samarbejdsklimaet i byrådet. De har skabt en kultur, hvor det er i orden at bryde aftaler, og hvor man ikke kan stole på hinanden. Og når vi i så Velfærdslisten ovenikøbet bliver beskyldt for en hård retorik, så synes jeg, man skal tænke på, at den her situation svarer til, at en person bestiller møbler hos Omanns møbelfabrik for 2,5 millioner kroner og modtager møblerne, men nægter at betale regningen. Når Omann så ophidset ringer og spørger svindleren, hvordan i alverden han bilder sig ind at nyde godt af møblerne, når han ikke vil betale regningen, så svarer svindleren, at han godt nok føler sig krænket af Omanns grove tone. Helt ærligt, det er da langt ude.”

LÆS VELFÆRDSLISTENS UDKAST HER

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Pressemeddelelse udsendt den 30. september 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *