Læserbrev: Iben Sønderups forvrængede fantasier

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Iben Sønderup spiller i et læserbrev med på Venstre og Dansk Folkepartis tirade af personangreb på Daniel Madié (K), Bjarne Overmark (Beboerlisten) og mig. Læserbrevet siger imidlertid langt mere om Iben Sønderup end Velfærdslistens politik, og jeg forstår det som et udtryk for Iben Sønderups personlige idiosynkrasier – og ikke socialdemokratisk politik. Om det også er et forvarsel om, at Iben vil bryde partilinjen og stemme for Venstre og Dansk Folkepartis udrensning af politiske modstandere, eller endnu et partihop, vil tiden vise. 

Iben Sønderup skriver:

“Ved alle byrådsmøder sender de (Bjarne Overmark og Kasper Fuhr Christensen, red.) stribevis af ændringsforslag og spørgsmål om alt mellem himmel og jord og holder endeløse taler om de mindste petitesser.”

Om Iben her henviser til Velfærdslistens forslag om overenskomstmæssige forhold for kontanthjælpsmodtagere i nyttejob, at bekæmpe social dumping, erstatning til udsatte borgere, der har lidt et tab som følge af en forkert kommunal afgørelse, at Randers Kommune skal trække sig ud af Aarhus Lufthavn, der har vist sig at være et bundløst hul, eller flere pædagoger og medhjælpere i børnehaver og vuggestuer frem for en ny multihal og et nyt lyskryds ved politirundkørslen, ved vi ikke. Det uddyber hun nemlig ikke. Under alle omstændigheder må vi dog konkludere, at Iben mener, at i hvert fald nogle af de nævnte forslag handler om “de mindste petitesser”.

Iben Sønderup skriver også:

“De (Bjarne Overmark og Kasper Fuhr Christensen, red.) er ligeglade med, om der sidder en venstremand eller en socialdemokrat på borgmesterposten.”

Jeg kan ikke udtale mig på vegne af Bjarne Overmark, men for Velfærdslistens vedkommende må jeg give Iben Sønderup delvist ret. For hvis Venstre og Socialdemokraterne alligevel fører den samme politik, betyder det ikke noget for os, om det er det ene eller det andet navn, der står på toppen af kransekagen. I sådan en situation, hvor V og S udgør en slags Det Forenede Byrådsparti, kan det nemlig være ligegyldigt, om det er Venstre eller Socialdemokraterne, der svinger sparekniven. Det, der altid har været og vil være Velfærdslistens opgave, er nemlig at forhindre, at sparekniven overhovedet bliver stukket i velfærden.

Da Socialdemokraterne blev ledet af den detroniserede borgmester, Henning Jensen Nyhuus, gennemførte han den ene store nedskæring efter den anden, mens han til gengæld uddelte gaver en masse til dem, der i forvejen har mest. Om det var ham eller Omann, der skulle bære anførerbindet for “Byrådets Forenede Nedskæringstropper” var derfor ét fedt for os. Og det samme havde været gældende, hvis Iben Sønderup havde vundet kampen om at blive det socialdemokratiske bud på en borgmester.

Det gjorde Iben som bekendt ikke. Det var hun heldigvis langt fra. Og under ledelse af Torben Hansen, der fik opbakning fra mere end tre ud af fire i det socialdemokratiske bagland, ser vi nu en række tendenser til, at Socialdemokraterne går i en mere velfærdsvenlig, demokratisk og socialt retfærdig retning. Derfor er det slet ikke utænkeligt, at vi til næste valg kommer til at foretrække en socialdemokrat i borgmesterstolen frem for en venstremand.

Iben Sønderup slutter sit læserbrev af med en masse fantasier om mine fantasier. Men som mange har erfaret, har den slags det ofte bedst med at blive i soveværelset. Således også Iben Sønderups fantasier. Derfor vil jeg blot slutte af med at understrege, at Velfærdslisten har medlemmer fra næsten alle dele af det politiske spektrum, heriblandt en hel del tidligere socialdemokrater. Fælles for os alle er, at vi står sammen i kampen for et mere demokratisk og socialt retfærdigt Randers og at bevare og udbygge den lokale velfærd.

Se Iben Sønderups læserbrev her

Læserbrev sendt den 29. maj 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *