Læserbrev: Omann flygter fra løfter til børnene

Dagen før byrådsvalget uddelte Claus Omann Jensen en check på intet mindre end 30 millioner kroner til børnehaver og vuggestuer i Randers Kommune. Hvis Venstre kom til magten, ville partiet nemlig styrke børnehaver og vuggestuer med 30 millioner kroner over fire år.

»Vi ved, at læring begynder, når barnet er helt lille. Og forslaget kommer ud fra en erkendelse af, at der er sparet så meget, at det ikke er anstændigt længere. Randers har den sjette-dårligste personalenormering i landet,” sagde Claus Omann Jensen dengang til Randers Amtsavis.

Det viste sig imidlertid, at Omanns check var dækningsløs og mindre værd end det papir, den var skrevet på. For siden Omann tog borgmesterkæden om halsen, har han og hans nedskæringsflertal kun skåret yderligere på kommunens alleryngste borgere.

I dag siger han til Amtsavisen:

“Flere penge er ikke altid løsningen på problemer, og det undrer mig, hvis pædagogerne virkelig er så pressede og bekymrede.”

I modsætning til Omann undrer det mig ikke, at pædagogerne er pressede og bekymrede, når Randers Kommune år efter år opnår en af landets absolutte bundplaceringer i kategorien antal pædagoger og medhjælpere pr. barn. Det er en logisk følge af nedskæringsflertallets forringelser. Desværre!

Det, der til gengæld undrer mig, er borgmesterens to tunger. Før valget mente han nemlig, at personalenormeringen i børnehaver og vuggestuer var skåret så langt ned, at det var uanstændigt.

Siden er den normering, som borgmesteren så sent som den 18. november 2013 kaldte uanstændig, kun blevet forringet yderligere af han og hans flertal. Alligevel undrer han sig over, at pædagogerne nu udtrykker bekymring over konsekvenserne af hans nedskæringer. Helt ærligt…

Det er ikke kun de ringe forhold, byrådsflertallet byder kommunens alleryngste borgere, der er uanstændige. Det er borgmesterens faneflugt over for de allermindste børn i den grad også!

En tanke om "Læserbrev: Omann flygter fra løfter til børnene"

  1. Pingback: Flere pædagoger og medhjælpere til de mindste frem for multiarena og lyskryds ved politigården | Kasper Fuhr Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *