Velfærdslisten: Kampen for skolerne fortsætter!

Selv om skolelukningspartierne (V, S og DF) nu har besluttet at lukke fem folkeskoler, overbygningsklasserne på seks skoler og 0.-6. klasse på en skole, mener Velfærdslisten, at kampen for skolerne bør fortsætte

“Der er god grund til at fortsætte kampen. For dels kan et flertal i byrådet helt frem til sommerferien nå at rulle beslutningen tilbage, hvis skolelukningspartierne kommer til fornuft. Og dels venter der et retligt efterspil. Her har processen været præget af så grove lovbrud, at Statsforvaltningen bør komme frem til, at beslutningen skal annulleres,” siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten og fortsætter:

“I sidste uge præsenterede Velfærdslisten sit skoleudspil. Det viser, at der er en anden og bedre vej for folkeskolen end lukninger, nedskæringer og forringelser.”

Han fortsætter:

“Problemet er ikke, at kommunen har en mangfoldighed af lokalt forankrede skoler. Problemet er manglende investeringer i folkeskolen og i vores børn. At skolelukningspartierne hellere vil fyre pengene af på prestigeprojekter frem for kommunal kernevelfærd, har fostret et forslag, der betyder færre lærere og pædagoger på skolerne, og at mange børn og unge vil komme til at sidde som burhøns i kæmpeklasser.”

Velfærdslisten håber, at de borgere, der har kæmpet for skolerne, vil fortsætte kampen.

“Jeg håber derfor, at de gode kræfter, der indtil nu har kæmpet for at bevare skolerne, vil fortsætte kampen for investeringer i vores børn frem for lukninger, nedskæringer og forringelser. Det er nemlig nødvendigt, hvis der skal være en chance for, at nogle af skolelukningspartiernes byrådsmedlemmer skifter kurs, siger Kasper Fuhr Christensen og fortsætter:

“Så til de engagerede borgere, der har kæmpet en brav kamp, vil jeg gerne sige tak for den gode indsats. For folkeskolens og børnenes skyld håber jeg inderligt, I fortsætter med at kæmpe.“

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Pressemeddelelse udsendt mandag den 12. januar 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *