Velfærdslisten: Godt, Fuhr fik stoppet kommunens valutaspekulation

Kursen på schweizerfranc (CHF) blev i går sendt på himmelflugt, og det har kostet Randers Kommune 10 millioner kroner i kurstab. Tabet ville imidlertid være blevet meget større, hvis ikke Velfærdslistens byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen i 2010 havde fået sat en stopper for Randers Kommunes valutaspekulation

I 2010 fik byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) sat en stopper for Randers Kommunes spekulation i lån i udenlandske valutaer. Hans forslag om et stop for spekulationsprægede lån i schweizerfranc førte nemlig til en ny finansiel strategi, hvor det blev besluttet, at det nu skulle være slut med spekulationslån.

De kritiske spørgsmål til kommunens finansielle strategi førte senere også til et stop for højrisikoinvesteringer og en aftale om hurtig konvertering af kommunens lån i schweizerfranc til lån i danske kroner i tilfælde af kursstigninger. En aftale, som blev udnyttet i forbindelse med gårsdagens eksplosive kursstigning, hvilket begrænsede tabet for Randers Kommune væsentligt og førte til, at kommunen nu ikke længere har nogen lån i udenlandske valutaer.

“Det er ikke en kommunal opgave at lave valutaspekulation og kasinoøkonomi. Fra Farum Kommune ved vi, hvor dyrt den slags kan blive for borgerne. En kommunes økonomi skal tværtimod basere sig på gode og langsigtede investeringer i vores velfærd – ikke kortsigtede gevinster eller svimlende tab på den monetære roulette,” siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten, og fortsætter:

“Vi møder nogle gange den påstand, at Velfærdslisten ikke skulle være økonomisk ansvarlig. Men sagen her viser, at det er noget værre pladder. Ligesom vi desværre fik ret i vores forudsigelse af budgetoverskridelsen på ældreområdet, fik vi desværre også ret i, at det var tåbeligt at gamble i kursen på schweizerfranc. Men heldigvis førte kritikken til en finansiel strategi, der har begrænset kommunens tab. Så det synes jeg godt, vi kan tillade os at være lidt stolte over.”

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Læs mere om kurstabet i de to vedhæftede mails fra forvaltningen – mail 1mail 2

Læs mere om Kasper Fuhr Christensens forslag fra 2010 her: 

http://nemweb.randers.dk/NemAgenda/DocumentView.aspx?document_id=1285600

http://dknyt.dk/sider/artikel_print.php?id=51299#.VLj8MFrKISg

http://nemweb.randers.dk/NemAgenda/DocumentView.aspx?document_id=1246443#3_6

http://dkportalerne.dk/sider/artikel.php?id=51299#.VLkFi1rKISh

Pressemeddelelse udsendt fredag den 16. Januar 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *