Drop pengestrømmen til Danmark dyreste dødsbo

På mandag skal økonomiudvalget tage stilling til, om det vil anbefale byrådet at kaste yderligere 11 millioner kroner efter Aarhus Lufthavn. Velfærdslisten siger klart nej og fraråder byrådet at kaste flere penge efter “Danmarks dyreste dødsbo”

“Byrådets nedskæringsakse (S, V, DF og SF) har skåret benhårdt på børn, skoler, ældre og udsatte. De har hele tiden sagt, at det var nødvendigt. Men sagen her viser, at det passer ikke. De har skåret ned, fordi de hellere vil hælde pengene i det bundløse hul, som Aarhus Lufthavn udgør, end at investere dem i vores børn, udsatte og ældre. Budgetpartierne er godt i gang med at gøre Aarhus Lufthavn til Danmarks dyreste dødsbo,” siger Kasper Fuhr Christensen, byrådsmedlem for Velfærdslisten.

Randers Kommune har i de sidste to år allerede smidt 5 millioner kroner efter Aarhus Lufthavn i underskudsdækning. Begge år stemte Velfærdslisten imod og foreslog, at Randers Kommune i stedet skulle sælge sine ejerandele i lufthavnen.

“Fra størstedelen af Randers Kommune tager det ikke meget mere end 10-15 minutter længere at komme til Aalborg Lufthavn end Aarhus Lufthavn. Der er tale om et luksusproblem, som slet ikke tåler sammenligning med de problemer, der er opstået som følge af de asociale nedskæringer, der skulle til for at finansiere det her.”

Kasper Fuhr Christensen håber dog stadig på, at de fire budgetpartier skifter side.

“Det er aldrig for sent at blive klogere. Og man kunne måske ligefrem håbe, at især et parti, som måske i allernærmeste fremtid får brug for at adskille sig lidt fra borgmesterpartiet, vil bruge sagen her til at vise, at nu er grænsen nået.”

Yderligere info: Kasper Fuhr Christensen, 30342692, kfc@randers.dk

Pressemeddelelse udsendt fredag den 23. januar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *