Mesterklynkeren Kortbek

Normalt bringer bloggen ikke læserbreve. Dog gør jeg en undtagelse med læserbrevet her. Go’ fornøjelse!

Venstres åndelige leder, byrådsmedlem Hans Kortbek, fortsætter her på debatsiderne med at klynke over alle andres klynkeri. Denne gang handler det om, at jeg har foreslået, at vi skal gøre noget ved den voksende fattigdom, der rammer flere og flere danske familier.

Derfor vil jeg indføre en fattigdomsgrænse, så vi kan komme i gang med en målrettet indsats for at bekæmpe konsekvenserne af fattigdommen. Men det er ikke noget, Venstre og Kortbek bryder sig om – og det er der en god grund til.

Kortbeks store forbillede Lars Løkke har sammen med Barfoed og Pia Kjærsgaard skabt en stor del af den voksende fattigdom med forringelser af overførselsindkomsterne og deciderede fattigdomsydelser. Derfor forstår jeg godt, at den lokale Venstre-fører klynker over, at jeg vil have det frem i lyset, så vi forhåbentlig kan få det ændret. Det voksende antal fattige sætter nemlig en tyk streg under, at Løkke og co. har svigtet de svageste danske familier.

Kortbek forsøger derfor at skyde forslaget ned ved at kalde det klientgørelse og offerdyrkelse. Sjovt nok ikke ord, han bruger, når han snakker om bankerne, der ellers har fået i pose og sæk af Løkke-regeringen, men upåvirket fortsætter klagesangen. Ligesom vi også får den gamle Venstre-sang om, at det er familiernes egen skyld – eller at de selv har valgt det.

Sikke noget vås! Det er Kortbeks partikammerater på Christiansborg, der har valgt det, fordi de hellere vil dele skattegaver ud til de rigeste og bankerne.

Kortbek vil sikkert fortsætte sit klynkeri over, at alle vi andre skulle klynke. Og det har jeg det fint med, for som et lettere omskrevet ordsprog siger: Den, der tudefjæset se kan, det er tudefjæsets ejermand.

Bragt i Randers Amtsavis d. 10. maj 2011

Læserbrevet er et svar på et læserbrev af Hans Kortbek fra Venstre. Det kan du læse her.

Læs mere om fattigdomsgrænsen her: Politik uden nosser og hjerte (Amtsavisen.dk)

3 tanker om "Mesterklynkeren Kortbek"

  1. Pingback: Debat om fattigdomsgrænse | Kasper Fuhr Christensen

  2. Pingback: Fuhrs blog: Mesterklynkeren Kortbek

  3. Nu er Kortbek jo venstremand af et godt hjerte. Og i venstre er der jo rigtig mange der ønsker øget ulighed – så derfor klynker Kortbek over at det trods alt ikke er lykkedes at få uligheden større end tilfældet er.
    Og det er efter min mening så sandelig stort nok!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *